Tablou electric înlocuit după 60 de ani la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara
12 Octombrie 2021, 07:53 (actualizat 12 Octombrie 2021, 09:01)
(actualizat 12 Octombrie 2021, 09:01) | Știrile TVR

Numărul tot mai mare de pacienți cu COVID 19 internați la Spitalul de Boli Infecțioase " Victor Babeș" din Timișoara suprasolicită reţeaua electrică. Pentru a preveni producerea unor tragedii, conducerea unității sanitare a schimbat o mare parte din rețeaua electrică iar după 60 de ani de funcționare, a fost înlocuit și panoul electric.

Înlocuirea tabloului electric principal al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara a durat 15 ore.

Pentru înlocuirea lui a fost necesară amplasarea unui generator de mare putere, de la ISU Banat, care a preluat alimentarea electrică a unității sanitare pe timpul schimbării panoului.

Înlocuirea tabloului a fost recomandată de specialiștii de la Universitatea Politehnică, după ce au făcut un audit al rețelei electrice. Au mai rămas însă în pereți cabluri vechi, de la care poate porni oricând un incendiu.

În fiecare salon sunt pacienți care au nevoie de oxigen suplimentar, iar aparatele medicale duc la o suprasarcină asupra sistemului electric. Cât timp sunt pacienți internați în număr mare, care nu pot fi mutați, o lucrare de reabilitare completă a rețelei de alimentare cu energie electrică a spitalului este imposibil de realizat.

Noul tablou electric a costat 12.000 de euro. Banii au fost obținuți cu ajutorul fundației Spitalului Victor Babeș.