Taiwanul neagă relatări din social media conform cărora ar fi furnizat Ucrainei drone militare

Președinta Taiwanului Tsai Ing-wen
Președinta Taiwanului Tsai Ing-wen
28 martie 2023, 15:02

Ministerul de Externe taiwanez dă asigurări într-un comunicat că unele conturi de Twitter, cum ar fi PStyleOne1, deja suspendat, „au citat informaţii neverificate”. Respectivul cont a scris că Taiwanul a trimis aproximativ o mie de drone de luptă în Ucraina pentru a fi utilizate în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Acelaşi Minister cere să „nu se dea crezare informaţiilor din surse necunoscute pe internet” şi a cerut mass-media să verifice înainte de a informa.

Taiwanul şi Ucraina nu au relaţii diplomatice oficiale. Dar preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a comparat invazia rusă în Ucraina cu intenţiile Chinei de a prelua controlul cu forţa asupra insulei taiwaneze. „Aceste expansiuni militare sunt o sfidare pentru ordinea mondială liberă şi democratică”, a declarat Tsai Ing-wen.

Parlamentara ucraineană Kira Rudik a vizitat toamna trecută insula taiwaneză şi a mulţumit acolo Taiwanului pentru „sprijinul său de când a început invazia rusă” asupra Ucrainei în februarie anul trecut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite