Talibanii au ieşit în parcul de distracţii din Kabul
14 Septembrie 2021, 08:32
(actualizat 14 Septembrie 2021, 08:42)

Campania prin care talibanii vor să arate lumii întregi că nu există motive de îngrijorare în ceea ce-i priveşte devine comică, pe alocuri. Ca să demonstreze că sunt şi ei oameni, talibanii au ieşit în parcul de distracţii din Kabul şi au redevenit pentru câteva ore copii.

Scene suprarealiste au fost surpinse în parcul de distracţii din Kabul, în care obişnuiau să vină copiii şi tinerii până la plecarea americanilor.

Golit de cei care îl frecventau, parcul a devenit locul de joacă al talibanilor, care se dau în maşinuţe şi trenuleţe ca la 10 ani. Cei câţiva locanlnici care au venit în parc privesc scenele cu un optimism moderat.

Talibanii nu ratează standul de tir cu puşca, la care se pricep dealtfel cel mai bine. Cei care nimeresc ţinta pot câştiga un pluş. Paradoxal, localnicii se simt în siguranţă cu noii stăpâni ai ţării.

Ultima oară când au fost la putere, talibanii au interzis totul. Acum vor să arate lumii că sunt mai toleranţi. Totul până la rugăciunile zilnice, care trebuie făcute chiar şi în parcul de distracţii.