Tânăr mort după administrarea unei anestezii, în timp ce era pregătit pentru o operație de corectare a unei fracturi. Medicii susțin că este un caz atipic

16 martie 2023, 19:24

”Urmau să îl opereze și tot l-au amânat. A murit, singurul meu copil”, mărturisește mama tânărului.

Valeriu avea 28 de ani și un viitor luminos în față. În vară urma să își definitiveze doctoratul, moment important pentru cariera lui de geograf. Viața lui s-a încheiat însă brusc, din motive încă necunoscute, înainte să fie operat pentru o fractură la încheietura cotului.

Valeriu a suferit săptămâna trecută un accident la sală: a alunecat și și-a fracturat brațul. A ajuns la Urgențe, iar medicii au stabilit că trebuie să fie operat la cot. I-au fost făcute analizele obișnuite, care nu au relevat nicio problemă medicală. Dar, pe masa de operație, înainte să fie supus intervenției, inima lui s-a oprit la scurt timp după ce i-a fost administrată anestezia.

”Vineri trebuia să îl opereze, nu, l-au amânat pe marți, pe miercuri, mâna se înnegrise deja. Nici ghipsul nu i l-au pus cum trebuie. Nu avea nimic, nu bea, nu fumează, să știți că nu. Sport a făcut dintotdeauna, de mic”, a mărturisit Mihaela Linu, mama tânărului.

La spitalul din Vatra Dornei, acolo unde s-a petrecut tragedia, este în desfășurare o anchetă și este așteptat rezultatul necropsiei. Niciunul dintre cei doi medici anesteziști nu a dorit să discute cu presa. Un coleg de-a lor ne-a povestit ceea ce s-a întâmplat, dar fără să vorbească în fața camerei.

”S-a făcut anestezia, s-a intubat pacientul, după care a intrat în stop cardio respirator. 70 de minute am înțeles că s-a făcut resuscitarea. Din păcate, fără succes. Nu putem emite niciun fel de supoziție pentru că e un caz atipic, nu a prezentat nimic preoparator, pentru că altfel nu ar mai fi intrat în sala de operație”, a spus medicul de chirurgie generală.

”Nu am mai avut cazuri de genul acesta. Din câte am înțeles, unul din medicii anesteziști are 40 ani experiență și nu a întâlnit un așa caz”, a precizat Ioan Valentin Stan, directorul Spitalului Orășenesc Vatra Dornei.

Vestea a căzut ca un trăsnet peste oamenii din Grințieș, județul Neamț, localitatea natală a lui Valeriu, dar și peste colegii lui de la Centrul de Economie Montană din Vatra Dornei, acolo unde lucra că cercetător.

”Era un tânăr de viitor pentru această instituție. S-a prezentat cu lucrări foarte frumoase, uimitoare pentru tinerețea lui”, a spus Radu Rey, director Centrul de Economie Montană ”CE-MONT”.

”Toată comunitatea este în șoc. Noi am crezut că cineva a făcut o glumă proastă”, Ana Buștihan, primar comuna Grințieș, Jud. Neamț.

Cazul este anchetat și de poliție, care îl consideră unul de moarte suspectă. Sunt făcute cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite