Tânără amenințată cu moartea, liderul unui clan de romi din cartierul bucureștean Rahova, reținut
11 Februarie 2023, 20:03 (actualizat 11 Februarie 2023, 20:17)
(actualizat 11 Februarie 2023, 20:17) | Știrile TVR

Liderul unui clan de romi din cartierul bucureştean Rahova a fost ridicat de mascaţi după ce a ameninţat cu moartea o tânără. Tatăl fetei susţine că a fost forţată să se prostitueze în Statele Unite, chiar de familia soţului ei. A solicitat ca fata să se întoarcă acasă, dar în schimb i s-au cerut 50.000 de euro. Cum nu a dat banii, au început să curgă amenințările.

"Nu judecată, nu ne vindem noi pentru bani, că avem saci de bani noi. Nu ne vindem, direct mortăciune! Care mai pe care! Nu facem noi judecată, hai să îmi dai 10.000 - 15.000. Niciodată! Nu iertăm aşa ceva noi, nu ne vindem pentru bani noi, noi suntem din tată-n fiu şi-o dăm direct în cap, mortal!"

Tatăl fetei, Johnson din Ghimpaţi, spune că fiica lui a fost obligată să se prostitueze în Statele Unite chiar de către familia soțului ei. Ar fi ajuns în SUA după ce au trecut granița fraudulos din Mexic. Johnson le-a cerut fata înapoi, dar cei din clanurile Garoi și Mustaţă i-au solicitat 50.000 de euro. Nu le-a dat, așa că au început să-i ameninţe.

În urma plângerii bărbatului, Gabriel Măruţă, zis Bibanu din clanul Garoi, a fost ridicat, dar până la urmă a fost eliberat sub control judiciar.

BOGDAN GHEBAUR, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei:  "La data de 6 februarie a.c., ar fi solicitat unei femei o sumă de bani pentru a nu recurge la acte de violență și, de asemenea, ar fi amenințat-o cu o armă ce pare a fi pistol, pe o rețea de socializare."

La percheziții, polițiștii au ridicat mai multe arme albe. Cercetările continuă pentru amenințare, șantaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.