Tânărul cercetător care a murit la Spitalul din Vatra Dornei după anestezie avea hipertrofie ventriculară și edem pulmonar, arată primele concluzii ale necropsiei
17 Martie 2023, 16:29 (actualizat 17 Martie 2023, 19:23)
(actualizat 17 Martie 2023, 19:23) | Știrile TVR

Au sosit primele concluzii ale necropsiei efectuate în cazul tânărului cercetător, care a murit în timp ce era pregătit pentru o intervenție chirurgicală banală la spitalul din Vatra Dornei. Medicii legiști au constatat că pacientul de 28 de ani avea hipertrofie ventriculară și edem pulmonar în momentul în care a decedat pe masa de operație. Raluca Aftene a urmărit acest caz și are detalii.

În plămânii tânărului Valeriu se acumulase lichid. Atunci când edemul apare brusc, medicii spun că reprezintă o urgență medicală din cauza riscului de deces.

Tânărul avea și hipertrofie ventriculară în momentul în care a murit, ceea ce înseamnă că pereții camerei principale de pompare a inimii erau îngroșați şi sângele nu mai era pompat bine în organism.

Deocamdată, raportul preliminar după necropsie nu oferă alte detalii și nu leagă în niciun fel cauzele morții de ceea ce s-a întâmplat în sala de operații. Rezultatele testelor de laborator urmează și ele să fie gata în următoarele zile.

Tânărul a murit după ce a fost intubat și i s-a administrat anestezia necesară pentru operația de corectare a unei fracturi la articulația cotului.

Unul dintre cei doi anesteziști, cu aproape 40 de ani de experiență, a declarat că nu s-a mai întâlnit cu un astfel de caz și a subliniat că a respectat întru totul protocoalele medicale. Totuși, tânărul nu a fost testat pentru a vedea dacă este alergic la anestezie.

La spital este în defasurare o anchetă internă, iar Poliția face propria cercetare pentru ucidere din culpă.

Valeriu era cercetător și lucra la Centrul de Economie Montană din Vatra Dornei. Își fracturase brațul în urma unui accident petrecut la sala de sport.