Tanzania investighează o boală misterioasă care a ucis cinci persoane
17 Martie 2023, 12:08 (actualizat 17 Martie 2023, 12:12)
(actualizat 17 Martie 2023, 12:12) | Știrile TVR

Tanzania a cerut experţilor medicali să investigheze o misterioasă boală contagioasă care a ucis deja cinci persoane în această ţară africană, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP.

Boala a fost depistată la „şapte persoane prezentând simptome precum febră, vărsături, hemoragii şi insuficienţă renală”, a detaliat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat emis joi seara târziu.

Experţi medicali au fost trimişi în regiunea Kagera (nord-vest), la graniţa cu Uganda, pentru a investiga această boală transmisibilă, a declarat o responsabilă din domeniul sănătăţii, Tumaini Nagu.

„Au fost prelevate probe de la pacienţi şi de la morţi pentru a identifica sursa şi tipul de boală”, a precizat ea într-un comunicat, făcând apel la populaţie să rămână calmă.

Cazul survine după o epidemie de Ebola în Uganda care a durat aproape patru luni şi s-a soldat cu 55 de morţi. Uganda a declarat sfârşitul epidemiei în luna ianuarie.

Anul trecut, Tanzania a identificat un focar de leptospiroză, sau „boala şobolanilor”, care a ucis trei persoane în regiunea Lindi din sud-estul ţării.

Această boală bacteriană, transmisă la om de anumite mamifere, se propagă prin intermediul apei sau al alimentelor contaminate cu urina animalelor infectate.

Sursa: Agerpres