Ţara Galilor, ţinutul cu văi înverzite, parcuri naţionale, construcţii fortificate şi abaţii medievale
09 Martie 2017, 10:31 (actualizat 09 Martie 2017, 11:13)
(actualizat 09 Martie 2017, 11:13) | Știrile TVR

Tara Galilor este ţinutul cu văi înverzite, cascade spectaculoase, prăpăstii stâncoase şi castele din piatră cu o istorie de mii de ani. Atât partea de sud, cât şi cea de nord vă aşteaptă cu locuri de o rară frumuseţe, parcuri naţionale, construcţii fortificate întinse de-a lungul coastelor muntoase şi abaţii medievale.

 

Trei parcuri naţionale, cinci rezervaţii protejate, zeci de insuliţe şi peninsule muntoase, mlaştini şi văi presărate cu stânci din calcar, grădini botanice, staţiuni marine şi aşezări medievale uitate de timp.

Toate acestea compun cele mai frumoase peisaje din Ţara Galilor.  

Snowdonia este cel mai important parc naţional. Bogăţiile acestui ţinut nu sunt doar văile muntoase care păstrează ruinele unor  abaţii din secolul al VI-lea, coastele spectaculoase presărate cu stânci argintii, ci şi o minune inginerească, o lagună interioară care generează cele mai mari valuri artificiale de surf din lume, Surf Snowdonia.

Tot aici se află cea mai lungă şi rapidă tiroliană din Europa şi cele mai mari trambuline. Pe coasta Muntelui Snowdon se îngrămădesc sate medievale cu arhitectură unică şi peisaje pitoreşti.

Unul dintre cele mai frumoase este Portmeirion, ridicat după viziunea arhitecţilor italieni romantici şi dominat de căsuţe din lemn şi piatra cocoţate pe coline stâncoase cu privelişti de poveste.

Cardiff este unul dintre cele mai importante porturi din Marea Britanie, un oraş modern, multicultural şi unic, cu posibilităţi numeroase de cazare şi tarife accesibile.

Printre cele mai importante atracţii se numără Catedrala Llandaff, Castelul Caerphilly, Biserica Sf.Ioan Botezătorul sau Castelul Coch.

În nordul Ţării Galilor găsim peisaje rurale deosebite, lanţuri muntoase şi localităţi situate pe pante abrupte. Staţiunile sunt înşirate una lângă alta şi cu toată dezvoltarea turismului, nu şi-au pierdut tradiţionalismul.

Llandudno este cunoscută pentru casele albe suspendate parcă între cer şi pământ, cu pante domoale şi roşii şi pajişti pitoreşti. Oraşul este dominat de un castel medieval la baza căruia şerpuiesc străzi strâmte pline de magazine şi localuri de noapte, iar în apropiere se găsesc plaje din nisip şi pietriş argintiu - Colwyn Bay şi Llandudno Beach, premiate cu "Steagul Albastru".

Circuit Anglia - Ţara Galilor
de la 795 euro/persoană
12 nopţi cazare cu mic dejun, hoteluri 2-4*
avion, tururi de oraşe cu autocarul, ghid

Conwy este un oraş medieval împrejmuit de ziduri fortificate care protejau cândva 21 de turnuri. Castelul Conwy este simbolul Ţării Galilor, cu 8 turnuri rotunde şi un scut de fortificaţii care se ridică din stâncile spectaculoase, oferind vederi unice asupra văilor şi spre crestele munţilor.

Turiştii care preferă locurile ceva mai retrase, cu tradiţii neschimbate de secole, aleg Peninsula Llyn, înţesată de  aşezări mici cu aer medieval, sau insula Anglesey - declarată rezervaţie naţională.