Târg de Crăciun păzit ca în filme. Jandarmii bucureșteni au montat noile dispozitive de blocare a accesului auto
22 Decembrie 2018, 19:40 | Știrile TVR

Târgul de Crăciun din Capitală este, de astăzi, mai sigur. Chiar dacă România nu s-a confruntat cu atacuri ale teroriștilor, așa cum s-a întâmplat în Franța sau în Germania, jandarmii au cumpărat echipamente care pot opri orice tentativă. Mai exact, mașinile folosite drept armă vor oprite în câteva secunde. Oamenii văd măsura drept una bună, însă le cer autorităților să-i protejeze mai bine și de hoții de buzunare.

Târgurile de Crăciun sunt zone foarte aglomerate și, tocmai de aceea, Poliția ia măsuri speciale. Pirotehniștii fac verificări la fiecare mașină.

Discret, polițiștii au făcut verificări și în interiroul târgului, alegând locurile în care ar fi putut fi ascunse obiecte periculoase.

Puțin după prânz, Bulevardul Libertății a fost închis. Li s-a permis, astfel, jandarmilor să instaleze noile echipamente de blocare a mașinilor care ar putea fi folosite ca armă de teroriști.

Dispozitivul poate bloca inclusiv o mașină de 7,5 tone care rulează cu o viteză de 50 de kilometri la oră.

Totuși, nu atacurile teroriste îi îngrijorează pe românii care merg în spații aglomerate, ci prezența hoților de buzunare. Așa că fiecare își ia măsuri de protecție.

Pentru perioada sfârșitului de an, Ministerul de Interne a anunțat că 25.000 de polițiști, jandarmi și pompieri sunt pregătiți să intervină în cazurile de urgență.