Târg Imobiliar la Palatul Parlamentului | Dezvoltatorii se întrec în oferte. Cererea de locuințe, în scădere, prețurile, tot mai mari

19 mai 2023, 14:40

Dezvoltatorii imobiliari și agențiile au pregătit nu mai puțin de 20.000 de oferte, fie că discutăm de locuințe noi, fie despre cele vechi.

Prețurile încep de la 32.500 de euro, pentru o garsonieră situată în Popești Leordeni, și pot să ajungă chiar și la 18.000.000 de dolari, pentru un penthouse din Miami.

Ținând cont de faptul că puterea de cumpărare a scăzut substanțial în ultima vreme, iar dobânzile la credite au crescut foarte mult, dezvoltatorii imobiliari au pregătit oferte speciale pentru cei care vizitează acest târg.

Unii dezvoltatori le permit clienților să stea în chirie până când se hotărăsc dacă vor să cumpere apartamentul, iar sumele plătite vor fi calculate ca avans.

Pentru proprietățile care se vând în țară, discounturile pleacă de la 4.000 de euro și pot ajunge la 15.000 de euro. De asemenea, mai sunt și alte facilități, cum ar fi locurile de parcare ce sunt vândute la jumătate de preț.

Cei ce vor o locuință în afara țării găsesc și ei oferte, cum ar fi un apartament în Spania, care costă de la 100.000 de euro, iar în Dubai prețul începe de la 120.000 de euro.

Ofertele dezvoltatorilor vin în contextul în care volumul proprietăților vândute a fost mai mic cu aproape 19% în primul trimestru, față de aceași perioadă a anului trecut, arată un studiu.

Astăzi și sâmbătă, programul la Târgul Imobiliar este de la 10.00 până la 19.00, iar duminică de la 10.00 până la 16.00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Să fii proprietar de locuință, un lux tot mai greu de permis în România

Case distruse de alunecări de teren la Slănic Prahova