TÂRGU JIU Pacienta plimbată câteva ore între secțiile spitalului județean, până când i s-a găsit un loc
04 Octombrie 2021, 11:30 (actualizat 04 Octombrie 2021, 12:29)
(actualizat 04 Octombrie 2021, 12:29) | Știrile TVR

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, după ce o femeie suspectă de COVID-19 a fost plimbată câteva ore între secţiile unităţii medicale. Echipajul de pe salvare a fost anunţat că nu există niciun pat liber pentru pacienţii suspecţi de coronavirus. În cele din urmă, a fost găsit un loc în zona tampon de la Unitatea de Primiri Urgențe, iar oficialii spitalului dau vina pe o problemă de comunicare. Oana Danciu ştie cum s-a petrecut totul.

Femeia, în vârstă de 78 de ani, a fost luată de acasă cu salvarea, în jurul orei 5 dimineață, fiind suspectă de infecție cu SARS-CoV-2. Echipajul de pe ambulanță a adus femeia la spitalul din Târgu Jiu, la Unitatea de Primiri Urgențe, dar aici nu a fost primită. Cadrele medicale au motivat că femeia este suspectă de Covid și că nu mai au niciun pat liber.

Salvarea a dus apoi femeia la altă secţie a spitalului, însă nici acolo nu erau paturi libere. Aşa că pacienta a primit tratament în ambulanţă, unde a aşteptat mai bine de trei ore să fie internată.

În cele din urmă, a fost găsit un loc în zona de suspecți Covid de lângă Unitatea de Primiri Urgențe.

Reprezentanții unității medicale au anunțat că vor cerceta incidentul, însă dau vina pe o lipsă de comunicare între cadrele medicale care s-au ocupat de acest caz. A fost constituită o comisie ce va verifica dacă au fost respectate procedurile și protocoalele medicale.

În prezent, în secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean sunt internaţi 65 de pacienţi confirmați cu COVID. La ATI, nu mai este niciun loc.