Târgul internaţional de artă contemporană se desfășoară la Paris. Artiştii şi vizitatorii s-au bucurat din plin de revedere

23 octombrie 2021, 22:15

Cea de-a 47-a ediție a Târgului internațional de artă contemporană reunește la Paris peste 170 de galerii din 25 de țări. O ocazie numai bună pentru a face schimb de idei și pentru a expune picturi și sculpturi realizate în stiluri diferite.

Ediția din martie s-a desfășurat online din cauza crizei sanitare, iar în cei peste 10 mii de pătrați puși la dispoziție de organizatori, expun acum cele mai prestigioase galerii de artă modernă, design și artă contemporană din lume.

Sunt și galerii care au preferat să-și prezinte în continuare lucrările în format digital, semn că pandemia a creat și alte modalități de a admira și expune arta.

Însă părerea colecționarilor și artiștilor este unanimă – entuziasmul revederii la un astfel de eveniment este de neegalat.

Una dintre operele expuse este semnată de artistul chinez Wang Du și este un bust care îl reprezintă pe președintele Emmanuel Macron purtând mască. Lucrarea este așezată central și se intitulează „Noua fotografie de identitate”.

Ediția din acest an are și spații de expoziție situate în exterior, cum sunt cele din Place Vendôme și Jardin des Tuileries.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite