Târguri de Crăciun în toată lumea. În Berlin sunt peste 60

29 noiembrie 2018, 21:45

Berlinul e capitala târgurilor de Crăciun – așa se laudă nemții. Peste 60 sunt deschise acolo, anul acesta. Și în fiecare dintre ele e îmbulzeală.

Dar Berlinul are un mare concurent, tot german: orașul Dresda, unde este cel mai vechi târg de Crăciun din țară. Tradiția datează din 1434. Specialitățile pe care se înghesuie toată lumea să le deguste sunt vinul fiert și cozonacul tradițional, stollen.

S-au aprins luminile în bradul de Crăciun de la Casa Albă; președintele Trump a dat tonul numărătorii inverse, iar soția lui, Melanie, a fost cea care a apăsat pe buton.

Dar pentru americani, sărbătoarea nu e deplină fără bradul din față Centrului Rockefeller din New York.

După aprinderea luminilor, a fost oferit un spectacol de zile mari pentru localnicii și turiștii veniți cu miile.

Bradul e înalt de 23 de metri și cântărește aproape 10 tone. Strălucirea e asigurată de ledurile prinse de cabluri cu lungimea totală de 8 kilometri.

Steaua din vârf e o adevărată capodoperă, în care cristalele swarovski sunt atât de multe, încât a fost anunțată greutatea lor totală, nu numărul: 400 de kilograme, fiecare piatră minusculă tăiată în mod diferit pentru a reflecta lumina și a oferi aceeași priveliște de la fiecare fereastră sau colț de stradă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite