Ţări din toată lumea îşi repatriază cetăţenii din China, din cauza coronavirusului. OMS corectează evaluarea amenințării internaționale de la „moderată” la „înaltă”

27 ianuarie 2020, 19:58

Virusul a ajuns în peste 10 țări, purtat de persoane care au călătorit în Wuhan, unde se află focarul epidemiei. Dar în mai toate statele din lume se iau măsuri speciale.

Marea Britnaie se oferă să-și ajute cetățenii care vor să se întoarcă din China. Spania a adus deja înapoi zeci de persoane. Berlinul ia în considerare evacuarea tuturor germanilor care vor să plece; Franța pregătește pt mijlocul săptămânii o asemenea acțiune.

În Rusia se iau decizii fără precedent. Toate agențiile de turism din Rusia au sistat vânzarea biletelor pentru China. Cei care au cumpărat deja excursii primesc banii înapoi sau optează pentru alte destinații asiatice. Mai multe companii aeriene oferă posibilitatea renunțării la bilete fără penalizări sau a schimbării.

Încă nu se știe cât de periculos e virusul și cât de contagios. Pentru că este un tip nou apărut, oamenii nu au dezvoltat imunitate față de el.

8,7 miliarde de dolari a alocat guvernul chinez cercetărilor pentru depistarea unui vaccin și a unui tratament.

Nu se cunoaște niciun remediu; e testat deocamdată, un medicament care tratează SIDA. Autoritățile medicale din China le sugerează locuitorilor din zonele afectate să ia două pastile de Aluvia pe zi și să inhaleze o doză de alfa-interferon de două ori pe zi. Dar nimeni nu a dovedit eficienţa acestora.

Guvernul chinez a vrut să dea încă un semn că situația e sub control: premierul Li a vizitat Wuhanul, devenit oraș-fantomă în urma măsurilor speciale luate acolo.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

China crește exporturile. Economia din întreaga lume se zdruncină

România, la un pas de epidemie de gripă