Tăriceanu: Nu sunt confortabil cu scutirea de impozite pentru IT-iști. Sunt și în alte domenii oameni extrem de valoroși
10 Februarie 2018, 21:39 (actualizat 10 Februarie 2018, 21:45)
(actualizat 10 Februarie 2018, 21:45) | Știrile TVR

"Eu nu sunt foarte confortabil cu această soluţie de scutire de impozite pentru domeniul IT. A fost la un moment dat poate o justificare şi avem şi acum o justificare, care cred că e valabilă. Vrem să ţinem specialiştii în IT în România. Nu vrem ca această forţă de muncă foarte valoroasă să emigreze, dar în acelaşi timp eu vă spun, ca liberal, că eu cred în neutralitatea stimulentelor economice şi ca atare ceea ce se întâmplă este o distorsiune în piaţă", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la finalul lucrărilor Şcolii Politice de Iarnă a TLDE, citat de Agerpres.

"Să ştiţi că IT-ştii sunt oameni extrem de valoroşi, dar nu sunt singuri. Sunt şi în alte domenii oameni extrem de valoroşi, dar care nu beneficiază de aceleaşi avantaje", a adăugat el.

Tăriceanu a precizat că bugetul trebuie să fie alimentat, astfel că nu se pot da tuturor scutiri de impozite.

"Guvernul trebuie să găsească o soluţie care să fie deplin legală, dar şi constituţională, pentru a nu lăsa să se producă în domeniile la care v-aţi referit, IT sau persoane cu dizabilităţi, corecţii negative. (...) Vor discuta împreună, cu siguranţă, ministerul Muncii, cu ministerul de Finanţe şi cu ministerul Justiţiei să găsească o soluţie. (...) A fost o soluţie urgentă, că de-aia e ordonanţă de urgenţă, pentru a remedieze această situaţie. (...) Mie mi se pare că este incorect şi faţă de alte domenii. (...) Nu putem la toată lumea să dăm scutiri de impozite, pentru că bugetul ăsta trebuie să se alimenteze din ceva", a mai subliniat Tăriceanu.