Tările europene au viziuni diferite privind privilegiile acordate persoanelor vaccinate

7 mai 2021, 20:46

Aproape 13 la sută dintre spanioli au fost imunizați complet. Numărul infectărilor a început să scadă și se relaxează restricțiile, fără a-i favoriza însă pe cei vaccinați.

În Spania, singurul beneficiu pe care îl au persoanele vaccinate este acela de a fi protejate împotriva COVID-19. Autoritățile sanitare au transmis că toată lumea trebuie să respecte măsurile de siguranță până la obținerea imunității de masă.

Și asta pentru că nu se știe deocamdată dacă persoanele vaccinate se pot infectă și transmite virusul, fără a avea simptome.

Franța, o țară trecută prin trei perioade de carantină și restricții severe, pare mai degrabă reticență atunci când se discută despre eventuale privilegii pe care le-ar putea avea persoanele vaccinate. Argumentele aduse în dezbateri se referă la respectarea libertății individuale, libertatea de mișcare și drepturile omului, egalitate între cetățeni și discriminare.

De pe 19 Mai, se redeschid terasele, magazinele neesențiale, cinematografele și o parte a activităților culturale. Franța nu are în vedere până acum accesul prioritar al persoanelor vaccinate la aceste tipuri de activități.

Potrivit noii legi din Germania, ce urmează să între în vigoare foarte curând, avantajele persoanelor vaccinate sunt că nu mai trebuie să respecte restricțiile de circulație pe timpul nopții și pot merge la petreceri private, dacă și restul invitaților sunt vaccinați sau au trecut prin boală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite