Taxele noi și renunțarea la cota unică, enunțate ca variante de lucru de Ministerul Finanțelor pentru modificarea Codului Fiscal, pun pe jar coaliția

10 februarie 2022, 21:12

Florin Cîţu e categoric și spune că liberalii nu vor accepta așa ceva, în timp ce social-democrații arată spre PNRR și spun că revizuirea cadrului fiscal a fost asumată deja de România.

Social-democrații spun că totul a pornit, de fapt, de la obligațiile asumate de România și de guvernele anterioare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ei invocă jalonul din PNRR care prevede că guvernul trebuie să facă o analiză a sistemului fiscal. Potrivit documentului, accentul se va pune pe eliminarea treptată a stimulentelor fiscale, reevaluarea impozitului pe proprietate și orientarea regimului fiscal către aplicarea de taxe ecologice.

Analiza trebuie făcută în acest an.

Guvernul dă asigurări că o eventuală decizie nu va fi luată peste noapte.

Specialiștii spun că situația economică în care ne aflăm impune noi surse de finanțare.

Nici ideea avansată de ministrul Finanțelor cu privire la o eventuală revenire la impozitul progresiv nu e acceptată de liberali. Florin Cîțu spune că subiectul a fost închis anul trecut, când s-a format coaliția PSD-PNL-UDMR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite