Teama de îmbolnăvire îi duce pe români la centrele de vaccinare. Tot mai mulți indeciși merg să se imunizeze. Autoritățile pregătesc un nou maraton al vaccinării
12 Octombrie 2021, 20:38 | Știrile TVR

Numărul românilor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu prima doză în ultima săptămână a crescut cu 20% comparativ cu săptămâna precedentă. Autoritățile spun că interesul oamenilor pentru vaccinare este în creștere, iar în perioada următoare va fi organizat un nou maraton al vaccinării. Cei care se imunizează în perioada aceasta sunt, potrivit oficialilor, cei care la începutul campaniei făceau parte din categoria indecișilor.

Mulți dintre români au amânat momentul imunizării împotriva COVID-19 fie de teamă, fie din cauză că nu erau convinși de eficacitatea vaccinului. Acum însă, frica de îmbolnăvire și avalanșa de cazuri și decese i-au convins pe oameni să meargă la centrele de vaccinare.

În ultima săptămână, aproape 170 de mii de persoane s-au imunizat cu prima doză, potrivit cifrelor oficiale, cu aproximativ 20% mai multe față de săptămâna precedentă.

Autoritățile spun că pregătesc în perioada următoare un nou maraton al vaccinării, pentru ca persoanele care doresc să se imunizeze să nu mai fie condiționate de programul centrelor de vaccinare.

Ministrul Sănătății are un mesaj pentru cei care nu s-au vaccinat încă și face apel la solidaritate.

Pentru că cererea e din ce în ce mai mare, multe centre de vaccinare care își reduseseră programul sau numărul de fluxuri au revenit la activitatea normală.