Teatrul Dramatic din Galați își suspendă activitatea după apariția unui caz de COVID-19
05 Octombrie 2020, 11:43
(actualizat 05 Octombrie 2020, 20:41)

Teatrul din Galaţi trage cortina după numai două spectacole ținute în interior. Activitatea a fost suspendată pentru că unul dintre actori a fost depistat cu noul coronavirus.

Teatrul și-a suspendat activitatea. Este vorba despre o actriță. Aceasta a jucat vineri, 02 octombrie 2020, în interior. Potrivit informațiilor confirmate de reprezentanții teatrului, persoana în cauză manifestă o formă ușoară a bolii și este izolată la domiciliu. Conducerea teatrului a dispus suspendarea întregii activități imediat după aflarea rezultatului testului și a notificat Direcția de Sănătate Publică a județului Galați pentru a începe ancheta epidemiologică.

Toți angajații teatrului care au intrat în contact direct cu angajatul depistat pozitiv sunt izolați la domiciliu și urmează protocoalele aplicabile în astfel de situații. Nici unul dintre ei nu prezintă simptome ale bolii. Celorlalți angajați li s-a recomandat să limiteze pe cât posibil contactele sociale. În același timp, teatrul a demarat procedurile pentru realizarea unei dezinfecții complete a spațiilor din clădire de către o firmă specializată.

Teatrul a oferit două reprezentații în interior, „Fat Pig“, vineri, 02 octombrie 2020, și „Năpasta“, sâmbătă, 03 octombrie 2020. La ambele reprezentații au fost respectate toate măsurile de securitate sanitară.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini“ își va relua activitatea cu publicul după ce va primi aviz favorabil din partea autorităților sanitare. Este al treilea caz de infectare cu noul coronavirus din teatru de la începutul anului.