Tehnici de replantare a coralilor, testate în Galapagos, pentru restaurarea ecosistemelor fragile

Recif de corali Palau
Recif de corali Palau
24 septembrie 2022, 16:06

Noul proiect experimental este coordonat de rangeri ai Parcului Naţional Galapagos şi de voluntari, cu sprijinul ONG-ului Galapagos Conservancy, într-un golf al insulei Santa Cruz.

Din 2020, ei au testat şi au monitorizat felul în care coralii se reproduc atunci când sunt plasaţi pe diverse suprafeţe, precum cărămizi, ciment şi cadre metalice, cultivând totodată celule de corali într-o „creşă” înainte de a le elibera în acel golf.

Zona din jurul creşei a beneficiat de o serie de ameliorări odată cu prezenţa coralilor, prin apariţia unor peşti şi nevertebrate noi„, a declarat coordonatoarea proiectului, Jennifer Suarez, ranger în Parcul Naţional Galapagos.

Evenimentele climatice asociate fenomenului El Nino – care determină creşterea temperaturii apei marine în jurul Insulelor Galapagos – au împins recifele locale de corali aproape de punctul de extincţie, a subliniat Danny Rueda, directorul Parcului Naţional Galapagos.

Acest proiect „va regenera zone cu o mare valoare ecologică din Rezervaţia Marină Galapagos, de care vor beneficia ecosistemele sale şi sectoarele productive locale”, a adăugat oficialul ecuadorian.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite