Televiziunea poloneză respinge orice manipulare a votului la Eurovision

Ochman reprezentantul Poloniei la Eurovision
Ochman reprezentantul Poloniei la Eurovision
18 mai 2022, 11:25

„Televiziunea poloneză respinge categoric toate acuzațiile făcute împotriva juraților polonezi ca fiind nefundamentate și ridicole. Ei au votat conform propriilor păreri, fără a lua în considerare vreun algoritm, nici măcar pe al EBU. Acordând cel mai mare punctaj Ucrainei, ei și-au arătat independența și lipsa oricăror legături între notele lor și voturile date de alte țări Poloniei.

În zilele care urmează, Televiziunea poloneză va discuta situația cu reprezentanții European Broadcasting Union, care este organizatorul concursului Eurovision. Ei vor fi informați asupra protestului TVP și cererii de a îmbunătăți transparența votării și modul în care se acordă puncte, pentru a evita alte confuzii”, se arată într-un comunicat al TVP, citat de escxtra.com.

Reprezentantul Poloniei a terminat concursul pe locul 12, cu 151 de puncte.

EBU a schimbat votul a șase țări participante la Eurovision, susținând că a identificat un „model neregulat” de vot. Vizate de anularea votului și înlocuirea lui cu un sistem al EBU au fost Polonia, Azerbadjan, Georgia, România, Muntenegru și San Marino.

CITIȚI ȘI: VIDEO. Eurovision 2022: Kalush Orchestra va merge în turneu în Europa pentru a strânge bani pentru armata ucraineană

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă