Meciurile programate joi la turneele premergătoare AO, anulate. Sute de jucători şi membri ai staff-urilor au intrat în izolare, după ce un angajat al hotelului a fost testat pozitiv la SARS COV-2
03 Februarie 2021, 17:14 (actualizat 03 Februarie 2021, 17:32)
(actualizat 03 Februarie 2021, 17:32) | Știrile TVR

Între 500 şi 600 de jucători şi membri ai personalului tehnic acreditat pentru ediţia din acest an a Australian Open, primul turneu de tenis de Mare Şlem al anului, au fost plasaţi în izolare după ce a fost depistat un caz de coronavirus la un angajat al hotelului în care aceştia se aflau în carantină, anunță AFP, preluat de Agerpres.

Conform sursei, cu toţii aşteaptă să fie testaţi pentru a vedea dacă a fost cineva infectat.

Toate meciurile de tenis prevăzute pentru joi, la Melbourne, în turneele de pregătire pentru Australian Open,  au fost anulate.

''Acest lucru ar putea avea un impact asupra programului de joi al pregătirilor, dar în acest moment nu are impact asupra Australian Open în sine", care urmează să înceapă luni, a declarat prim-ministrul statului Victoria, Daniel Andrews.

''Oficialii din domeniul sănătăţii ne-au informat că un membru al personalului unui hotel de carantină a dat rezultate pozitive pentru Covid-19. Persoanele care se aflau aici şi urmau să fie prezente la Australian Open (în număr de 500-600) trebuie acum testate şi izolate fiind necesare rezultate negative la teste. Joi nu va fi niciun meci de tenis la Melbourne Park '', au anunţat organizatorii, într-un comunicat.

Joi, erau programate  50 de meciuri la Melbourne Park.

Simona Halep urma să joace joi în sferturile de finală Gippsland Trophy cu Ekaterina Alexandrova (26 de ani, 33 WTA), la fel ca Irina Begu, care urma să o înfrunte pe Naomi Osaka (3 WTA, 23 de ani).

De asemenea, Sorana Cîrstea avea meci cu Belinda Bencic (12 WTA, 23 de ani) în optimi la Grampians Trophy. Totodată, erau programate şi meciurile Simona Halep/Daria Gavrilova - Mihaela Buzărnescu/Alize Cornet, Monica Niculescu/Patricia Ţig - Ana Blinkova/Veronika Kudermetova, în sferturile probei de dublu la Gippsland Trophy.

Şase turnee de pregătire, toate desfăşurate la Melbourne Park, ca şi turneul de Mare Şlem, au loc în paralel săptămâna aceasta.

Australian Open este prevăzut între 8 şi 21 februarie. Se așteaptă ca 30 de mii de spectatori să participe zilnic la meciuri.