Tenis: Naomi Osaka a părăsit în lacrimi o conferință de presă la Cincinnati

17 august 2021, 13:21

Osaka s-a retras anul acesta din turneul de la Roland Garros după ce a fost amendată pentru că a refuzat să participe la conferinţele de presă, afirmând că sănătatea sa mentală este afectată de unele întrebări mai agresive.

Luni, un reporter al unui cotidian din Cincinnati i-a pus o întrebare legată tocmai de relația cu presa: ”Nu te dai în vânt să discuți cu noi, mai ales în acest format. Totuşi, ai multe alte interese pe care le urmăreşti prin intermediul platformelor media. Cum se împacă aceste două lucruri?”.

Osaka i-a cerut de două ori reporterului să îşi clarifice întrebarea şi a refuzat oferta moderatorului de a trece la o altă întrebare, insistând să răspundă: ”Încă de când eram mai tânără, presa a fost interesată foarte mult de mine şi cred că şi din cauza originii mele”.

”N-am ce face dacă sunt anumite lucruri despre care vorbesc sau dau tweet-uri creează ştiri şi articole, dar vreau să spun că nu prea ştiu cum să le echilibrez. Încerc să îmi dau seama în acelaşi timp cu voi”, a adăugat jucătoarea de tenis care are origini japoneze şi haitiene, dar care a crescut în Statele Unite.

Când un alt reporter a întrebat-o despre pregătirea sezonului de hard şi dorinţa sa de a dona premiul obţinut la turneul de la Cincinnati în pentru victimele recentului cutremur din Haiti, Osaka a izbucnit în plâns. Moderatorul a cerut o pauză, iar Osaka a părăsit sala de conferinţe pentru câteva minute, după care a revenit.

Campioana japoneză s-a retras atât de la Roland Garros, cât și de la Wimbledon și a explicat că face acest lucru pentur sănătatea ei mentală.

După ce a pierdut prematur în turneul de simplu la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a avut onoarea să aprindă flacăra olimpică la ceremonia de deschidere, Osaka a relatat că se luptă cu presiunea şi cu aşteptările care există la adresa ei.

(w500) Naomi Osak

Agentul jucătoarei de tenis, Stuart Duguid, a condamnat tonul întrebărilor puse de reporterul din Cincinnati, într-o declaraţie pentru Reuters: ”Agresivul (jurnalist) de la Cincinnati Enquirer simbolizează motivul pentru care relaţiile dintre jucători şi media sunt aşa de tensionate în prezent.”

Osaka este a doua favorită a turneului de la Cincinnati şi va intra direct în turul secund, urmând să joace împotriva învingătoarei dintre Su-Wei Hsieh (Taiwan) – Cori Gauff (SUA).

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite