TENIS Novak Djokovic, Roger Federer, Ashleigh Barty, Naomi Osaka – pe lista jucătorilor care ar putea participa la JO de la Tokyo

Novak Djokovic
Novak Djokovic
1 iulie 2021, 20:47

Federer a anunţat că va lua o decizie definitivă după turneul de la Wimbledon, menţionează radioteleviziunea elveţiană de limbă franceză RTS.

Din competiţia feminină nu vor lipsi australianca Ashleigh Barty, numărul 1 WTA, şi japoneza Naomi Osaka. Proba feminină de simplu din cadrul turneului olimpic va avea o campioană în premieră, după ce portoricana Monica Puig, deţinătoarea titlului, s-a retras din cauza unei accidentări.

Britanicul Andy Murray, ajuns pe locul 118 mondial, încearcă să revină după o operaţie la şold şi să câştige a treia medalie consecutivă de aur la JO.

Djokovic, care încearcă la Wimbledon să-i egaleze pe Federer şi Rafael Nadal în ce priveşte numărul de turnee de Mare Şlem câştigate, a obţinut o singură medalie de bronz la Jocuri, la simplu, la ediţia din 2008 de la Beijing, unde Federer s-a impus în proba de dublu.

Aurul olimpic la simplu ar fi o premieră pentru Djokovic şi Federer, care sunt în luptă cu Nadal pentru titlul de cel mai mare jucător din toate timpurile.

46 de ţări vor fi reprezentate la turneul olimpic de tenis, ce va fi găzduit de Ariake Tennis Park între 24 iulie şi 1 august.

Printre numele mari care nu vor lua parte la Jocurile de la Tokyo se află românca Simona Halep, câştigătoare a două turnee de Mare Şlem, spaniolul Rafael Nadal, campion olimpic atât la simplu, cât şi la dublu, americanca Serena Williams, cu patru medalii de aur, şi austriacul Dominic Thiem, laureat la US Open.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a anunţat, miercuri, că la concursul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo România va fi reprezentată doar în proba de dublu feminin de perechea formată din Monica Niculescu şi Raluca Olaru

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite