Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, are noi opinii legate de vaccinare: Nu poți nici să recomanzi, nici să interzici acest vaccin. Orice extremism nu este de bun augur

12 ianuarie 2021, 13:48

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat, marţi, referitor la vaccinarea împotriva noului coronavirus, că fiecare este „liber” în lua o decizie în acest sens, el neputând-o nici interzice, nici promova, recomandarea sa fiind să se ţină cont de „sfatul medicului şi conștiinţa personală”.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, susține că nu se va vaccina pentru că are multe alergii.

Teodosie a spus că în ultimele zile a citit mai mult studii medicale decât alte studii, ajungând la concluzia că nu poate avea un răspuns categoric cu privire la vaccinare.

Nu poți nici să recomanzi, nici să interzici acest vaccin. Fiecare trebuie să-l facă în cunoștință de cauză. Noi nu spunem nici da, nici nu și adevărat este aici competența medicului, nu pot să spun eu că sunt competent în privința vaccinului. Orice extremism nu este  de bun augur. Nici vaccinați-vă toți, nici nu vă vaccinați, dar orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boala, dar cel mai mult, să știți, vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul, sunt convins de aceasta. Eu m-am apropiat de toți oamenii, că asta este menirea mea, nu am luat niciun virus, a afirmat ierarhul.

Întrebat ce le vor spune enoriaşilor despre vaccinare preoţii din judeţul Constanţa, IPS Teodosie a spus că aceştia au primit ghidul de la Patriarhie şi vor decide în consecinţă.

„Nu am avut timp să-i consult pe toţi. (…) Preoţii au primit acel ghid de la Patriarhie şi sigur fiecare va lua opţiunea, este foarte delicat să recomanzi ceva ce este relativ. Vaccinul ajută dacă atâţia medici se vaccinează. Se vaccinează medicii, farmaciştii, urmează se zice şi profesorii şi preoţii, dar nu este obligatoriu. (…) Este atâta relativitate şi nesiguranţă. Ce putem să recomandăm mai mult decât sfatul medicului şi conştiinţa personală. (…) Preoţii nu se vor erija în specialişti sau proroci. (…) Noi vorbim precis despre învăţătura de la Dumnezeu şi relativ despre vaccin”, a declarat arhiepiscopul Tomisului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite