Termenul de înscriere la Concursul Internațional George Enescu a fost prelungit. Noi difuzări online ale seriei de concerte din cadrul ediției 2019

Termenul de înscriere la Concursul Internațional George Enescu a fost prelungit.
Termenul de înscriere la Concursul Internațional George Enescu a fost prelungit.
23 aprilie 2020, 15:11

Prima veste se constituie într-un anunț extrem de important, care îi vizează pe toți cei ce își doresc să se înscrie la cea mai importantă competiție din estul Europei.

Date fiind solicitările primite de la potențialii candidați și prelungirea stării de urgență, termenul de înscriere la Concursul Internațional George Enescu a fost prelungit pentru toate cele patru secțiuni, până la data de 29 mai 2020. Condițiile de participare rămân neschimbate, iar procedura de înregistrare se derulează online, pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Ediția din această toamnă a Concursului Enescu este în continuare în curs de pregătire. Organizatorii Competiției au încredere în efectele măsurilor implementate pe plan național și internațional pentru gestionarea COVID-19.

Tinerii muzicieni sunt încurajați să se înregistreze în Concurs până pe 29 mai și sunt asigurați că, în caz de forță majoră, taxa de participare va fi returnată integral tuturor celor înscriși (inclusiv celor care nu au trecut de etapa de preselecție).

„În contextul situației de urgență cauzate la nivel global de pandemia COVID-19, majoritatea școlilor de muzică sunt încă închise și mare parte din populația lumii stă acasă, respectând restricțiile impuse de autorități. Prin urmare, cei mai mulți dintre studenți nu au posibilitatea tehnică de realizare a materialelor necesare aplicației (în mod special a înregistrărilor pentru etapa de preselecție). În aceste condiții, dorim să ajutăm în procesul de înscriere al candidaților noștri. Am decis ca data finală pentru înscrieri să fie 29 mai 2020, sperând că până atunci situația va fi mai echilibrată, atât în România, cât și pe plan internațional”, a declarat presei Mihai Constantinescu, directorul executiv al ARTEXIM.

Așadar, toți potențialii concurenți sunt încurajați să participe, pentru că Concursul Internațional George Enescu funcționează în primul rând ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii.

A doua veste este legată de noile difuzări online ale seriei de concerte din cadrul ediției 2019 a Festivalului Internațional George Enescu.

Festivalul și Concursul Enescu Online încep de astăzi, 23 aprilie 2020, cea de-a doua lună de program transmis gratuit pe site-ul www.festivalenescu.ro, incluzând concerte de referință din arhiva sa, avându-i ca protagoniști pe cei mai mari artiști ai lumii.

Festivalul Enescu este singurul eveniment de profil din lume care oferă gratuit acces la arhiva sa, pe măsură ce primește acordul de difuzare online a concertelor și recitalurilor de la artiști.

Un concert rămâne online timp de trei zile, iar proiectul se anunță pe o perioadă nedeterminată, ceea ce ne bucură nespus pe toți cei care iubim muzica clasică.

Iată și programul până pe 1 mai.

  • Ø 23-25 aprilie: Orchestra Națională a Franței, Emmanuel Krivine (dirijor), Evgeny Kissin (pian). În program: Liszt – Poemul simfonic Mazeppa; Liszt – Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră în la major și Musorgski/Ravel – Tablouri dintr-o expoziție.
  • Ø 26-28 aprilie: Orchestra Simfonică Academică de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia, Gabriel Bebeşelea (dirijor), Ray Chen (vioară). În program: Enescu – Pastorală – fantezie; Korngold –Concertul pentru vioară și orchestră în re major op. 35 și Ceaikovski – Simfonia Manfred.
  • Ø 29 aprilie-1 mai: Orchestra Română de Tineret, Michael Sanderling (dirijor), Nobuyuki Tsujii (pian). În program: Ligeti – Concertul Românesc; Rahmaninov – Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră în do minor op. 18 și Brahms/Schoenberg Cvartetul cu pian nr. 1 în sol minor op. 25.

Autor: Valentina Băințan

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite