Termoscanare. Acces în spațiile publice închise, în funcție de temperatura corpului

3 mai 2020, 19:53

Tot mai mulţi se pregătesc pentru momentul relaxării restricţiilor de deplasare. Preventiv, a început instalarea aparatelor care măsoară de la distanţă temperatura corpului, chiar dacă încă nu sunt obligatorii la intrarea în spaţiile publice închise. Unii pot avea surprize.

Dacă am mers prin soare sau am coborât dintr-o maşină încinsă, aparatul va da alarmă. Aşa că vom aştepta puţin pentru a repeta măsurătoarea.

Specialiştii din comisia ştiinţifică antiCovid discută despre temperatura de alertă. De la 38 de grade începe febra, unul dintre simptomele infecţiei cu virusul care a dat peste cap lumea. Pragul roşu al termometrului începe însă de la 37 de grade.

Cei cu temperatura peste pragul stabilit vor fi opriţi la intrare. Şi va trebui să discute cu medicul ca să afle de la ce au picat proba termometrului.

Cei care ajung în aeroporturi şi în unele spitale sunt monitorizaţi cu ajutorul termoscannerelor. Acestea sunt utile mai ales în zonele cu trafic mare de persoane.

În locurile cu puţină lume pot fi folosite şi termometre de mână care măsoară temperatura fără atingere. Cei mai mulţi purtători ai virusului nu fac însă febră.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite