Test de coronavirus obligatoriu pentru italienii se întorc în țară din state europene aflate pe lista roșie. Confuzie pe aeroporturi
14 August 2020, 08:36
(actualizat 14 August 2020, 09:08)

Confuzia domnește pe aeroporturile italiene, după introducerea unor noi măsuri de securitate sanitară: testarea obligatorie pentru pasagerii care se întorc din vacanță din unele state europene aflate pe lista roșie. Sunt vizați italienii care revin din Spania, Croația, Malta și Grecia.

Potrivit ministrului Sănătății, Roberto Speranza, cei care se întorc din aceste țări, considerate de risc ridicat după explozia cazurilor de infectare, trebuie să se testeze la sosirea în Italia.

La câteva ore după intrarea în vigoare a actului normativ, cei care s-au întors la Bergamo din Grecia au fost informați, dar nu știau ce au de făcut.

Personalul din aeroport a continuat să le măsoare temperatura, dar măsurile de testare nu au fost puse în practică.

Măsura va permite, totuși, evitarea introducerii în carantină a mii de italieni care au plecat în vacanță fără nicio restricție.

Există deja obligativitatea izolării timp de 14 zile pentru cei care vin din afara spațiului Schengen, România și Bulgaria.