Teste COVID furate, făcute acasă și falsificate de o infirmieră și partenerul ei

Test COVID-19
Test COVID-19
6 octombrie 2020, 10:59

Investigațiile sunt în curs de desfășurare, întrucât există riscul ca printre zecile de persoane care au făcut testul cu medicul fals să fi fost și unele bolnave, scrie Il Messaggero.

Este vorba despre o infirmieră de la spitalul San Paolo din Civitavecchia, regiunea italiană Lazio, și de partenerul ei, bănuiți că au făcut teste false la zeci de persoane.

Femeia fura testele din ortopedia spitalului în care lucra, iar partenerul ei se dădea medic și făcea testele acasă, contra cost, apoi falsifica rezultatele.

Anchetatorii verifică dacă printre persoanele „testate” de cuplu există vreuna infectată cu noul coronavirus și, neștiind că este bolnavă, a răspândit virusul.

Înșelătoria ar fi început în aprilie și a fost descoperită după ce s-a sesizat angajata unei firme de curățenie. Femeia și colegii ei fuseseră testați de falsul medic, chemat de proprietarul companiei. Când femeia a primit rezultatul negativ, „semnat” de Spitalul Spallanzani, în raport apărea că, totuși, „pozitivitatea nu este exclusă”. Femeia a mers la spital pentru a cere explicații, iar acolo i s-a spus că nu a fost niciodată testată.

Apartamentul celor doi a fost supus unei percheziții, fiind găsite teste COVID și o cantitate mare de material medical.

Zeci de persoane care ar fi făcut testul fals au fost audiate la Civitavecchia, dar bănuiala anchetatorilor este că numărul acestora poate fi mai mare.

 

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite