Teste Papanicolau și mamografii gratuite pentru femeile din Bucecea, judeţul Botoşani și cele din Jilava, judeţul Ilfov, în perioada 12 octombrie – 6 noiembrie

Mamografie
Mamografie
27 noiembrie 2020, 13:22

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de fundaţie, în perioada 16 noiembrie – 17 decembrie 400 de teste Papanicolau sunt oferite locuitoarelor din comuna Bucecea, judeţul Botoşani, prin intermediul Unităţii Mobile de Diagnostic Renaşterea şi 200 de mamografii femeilor cu domiciliul în Jilava, judeţ Ilfov, la Centrul Medical al Afecţiunilor Mamare Renaşterea din Bucureşti.

Prima oprire a caravanei a fost în Popeşti-Leordeni, unde, în perioada 12 octombrie – 6 noiembrie un număr de 320 de femei au beneficiat gratuit de investigaţii de sân şi col uterin, efectuându-se 302 de teste Babeş-Papanicolau şi 190 de mamografii.

„Prin investigaţiile medicale oferite în cadrul Caravanei Oferă Putere ne dorim să oferim astfel de servicii şi femeilor din zonele defavorizate ale ţării. În prezent, rata de supravieţuire a femeilor afectate de cancer în ţara noastră este cu 20% mai mică decât a femeilor din Belgia (64% vs. 84%). Prin implementarea unor campanii precum aceasta, încercăm să educăm şi să informăm femeile despre importanţa controlului medical anual şi să contribuim, pe cât posibil, la reducerea acestor discrepanţe!„, a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Fundaţiei Renaşterea, potrivit comunicatului menţionat, citat de Agerpres

Cancerele de sân şi de col uterin sunt cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate în rândul femeilor şi fac cele mai multe victime la nivel mondial. În România, rata mortalităţii este cea mai mare din Europa – lipsa informării, accesul precar la servicii medicale şi nivelul de trai ce nu permite controale regulate conduc la diagnosticarea târzie a bolii şi la scăderea şanselor de vindecare. Conform studiilor, în peste 90% din cazuri, un diagnostic aflat la timp poate ajuta la vindecare completă, precizează sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite