Teste PCR false, descoperite la controlul de frontieră de la Galaţi

Teste PCR false
Teste PCR false
9 noiembrie 2021, 11:56

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasageri într-un microbuz, doi cetăţeni din Republica Moldova, un bărbat în vârstă de 36 de ani şi o femeie în vârstă de 28 de ani.

La controlul de frontieră, aceştia au prezentat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, prezenţi în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, două teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acestea sunt false.

Cu privire la cele constatate, cei doi tineri au declarat că au efectuat testele la o clinică din Republica Moldova şi nu aveau cunoştinţă despre faptul că acestea nu ar fi autentice.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite