The Economist: Cuplurile de lesbiene se despart mai des decât cele de bărbați gay

Elveţia a votat pentru interzicerea discriminării persoanelor gay
Elveţia a votat pentru interzicerea discriminării persoanelor gay
22 ianuarie 2020, 15:56

Lesbienele se căsătoresc mai des decât bărbații gay, dar au și un procent mai mare atunci când vine vorba despre numărul divorțurilor.

Statisticile arată că în cazul căsătoriilor între persoane de același sex, procentul căsniciilor destrămate între lesbiene este mult mai mare decât cel al divorțurilor din cuplurile formate din bărbați.

Cei de la The Economist consideră că procentajul acesta ridicat ar avea legătură cu faptul că aproape 70% dintre divorțurile dintre cei care formează cupluri heterosexuale sunt inițiate de femei, ceea ce ar arăta că bărbații ar fi mai puțin înclinați să ia în considerare despărțirea.

Ayesha Vardag, Vardags care conduce o companie juridică specializată în divorțuri, spune că motivul ar fi acela că ”femeile sunt mai puțin îngăduitoare în cazurile de infidelitate”.

Căsătoriile dintre bărbați homosexuali reprezintă 44% dintre căsătoriile britanice între parteneri de același sex. În același timp, bărbații homosexuali nu reprezintă decât 26% dintre divorțuri.

În Olanda, prima țară care a legalizat căsătoriile între persoane de același sex, 15% dintre cuplurile de bărbați care și-au oficializat relația au eșuat, în timp ce cuplurile de femei au avut un procentaj dublu.

Un studiu al Universității California, din Los Angeles, a avut rezultate asemănătoare în 2018. Analizând cuplurile heterosexuale și homosexuale pe o perioadă de 12 ani, au descoperit că bărbații se despart într-un procent de 14,5%, cuplurile heterosexuale, în procent de 18,6%, în timp ce familiile formate din femei înregistrează divorțuri într-un procentaj de 29,3%.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă