Tichet de vacanță: Baja California, experiențe de neuitat

18 mai 2017, 12:08

Atracțiile locului sunt numeroase: plaje imaculate, oaze tropicale, munți, păduri, canioane pline de culoare, monumente istorice, orașe cosmopolite și sate idilice.

În plus, Baja California așteaptă turiștii și cu o selecție excelentă de vinuri din podgoriile întinse, savurate alături de localnicii primitori, gata să ofere multe recomandări gastronomice.

Parcul Național San Pedro Martir se mândrește cu flora și fauna extraordinare. Pădurile de conifere se înalță în aerul parfumat și curat și, în plus, acesta este unul dintre puținele locuri în care se mai găsește condorul californian, o pasăre pe cale de dispariție. Aici puteți descoperi Valle de Guadalupe, principala zonă de producție a vinului din Mexic.

În est, peisajul este dominat de deșertul Sonoran, iar spre sud climatul devine tot mai uscat, până spre deșertul Vizcaino. Atracția principală sunt insulele de pe ambele maluri, în apele Oceanului Pacific, dintre care se remarcă Insula Guadalupe, cel mai vestic punct din Mexic, Angel de la Guarda, Todos Santos, Coronado sau Cedros.

Printre plajele spectaculoase din Baja California se numără Playa del Amor, situată lângă El Arco, uimitoarea formațiune naturală în formă de arc, locul de întâlnire dintre Oceanul Pacific și Marea Cortez. Vizitați și Playa del Divorcio, sau Playa Palmilla, excelentă pentru snorkeling!

Istoria și cultura peninsulei sunt prezentate în Museo de las Californias din Tijuana, care acoperă o perioadă îndelungată, încă de la vremuri preistorice și până în prezent, cu replici din peșteri, chiar și o navă din secolul al 16-lea și o capelă. Riviera del Pacifico, din Ensenada găzduiește un muzeu de istorie și o casă de cultură care oferă expoziții de artă, cursuri și retrospective de film.

În La Paz, capitala Baja California Sur, descoperiți Museo de la Ballena, un templu închinat balenelor gri care trăiesc în apele locale. Foarte aproape se găsește o adevărată comoară naturală, Espiritu Santo, ce cuprinde 244 de insule și zone de coastă bune de explorat cu caiacul, la fel ca micuța peninsulă El Mogote, plină cu mangrove.

Orașul Todos Santos, care a primit statutul de „Pueblo Magico”, este locul în care găsiți meșteșugari și artiști care își fac case și deschid galerii, iar la mica distanță sunt plaje magnifice la Oceanul Pacific.

În Baja puteți experimenta un amestec cultural gastronomic al bucătăriei mexicane, dominată de vinuri aromate și preparate cu măsline și ulei de măsline, alături de mâncăruri chinezești și preparate din pește și fructe de mare, îndeosebi homari și pește-spadă. Încercați și creveții albaștri, iar o masa nu este completă fără clamato, o băutură din suc de roșii și scoici, sau margaritas, care provine chiar din Baja. Iar pentru toate acestea, eu ma declar pierdut în vacanță!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani