Tichet de vacanță. Bruges, orașul ciocolatei, dantelei, canalelor și al bicicletelor. Este supranumit „Veneția Belgiei”

21 martie 2019, 10:17

Bruges este orașul ciocolatei, dantelei, canalelor și bicicletelor. Pătrundeti în atmosfera romantică și descoperiti centrul istoric si construcțiile din piatră în stil neo-gotic.

Inima orașului este Piața Markt înconjurată de fostele clădiri ale breslelor, ce păstrează stilul flamand autentic cu fațade colorate ca turta dulce.

Piața Centrală găzduiește statuile Eroilor Revoluției, iar de aici se ajunge foarte ușor la Turnul cu ceas Belfort. Este cel mai bun loc pentru panorama orașului din piatră, în capătul a 366 de trepte șerpuitoare și înguste.

Primăria este una dintre cele mai frumoase clădiri în stil gotic, la fel si Tribunalul Provincial, capodoperă asimetrică din piatră în stil gotic flamboiant cu turnulețe de diverse mărimi.

Catedrala Sf. Salvator este cea mai mare dintre bisericile orașului. În interior se află o orgă veche recondiționată. La fel de impresionantă este și Basilica Sfântului Sânge, ce adăpostește o eprubetă de cristal în care s-ar afla câteva picături din sângele Mântuitorului. Catedrala este recunoscută pentru arcadele impresionante marcate prin numeroase statui aurite.

Din Biserica Fecioarei se poate urca în cel mai înalt turn din Bruges, ce măsoară puțin peste 100 de metri, prilej pentru panorame excelente asupra orașului. În interiorul edificiului funcționează un mic muzeu ce adăpostește celebra sculptură a lui Michelangelo, „Fecioara și pruncul”.

Bruges găzduiește un număr impresionant de muzee și galerii de artă. Există inclusiv un Muzeu al cartofilor prăjiți, al berii, și unul al ciocolatei. În Muzeul Diamantelor se poate observa procesul de prelucrare manuală a diamantelor și chiar o machetă a tuturor diamantelor din întreaga lume.

Muzeul de arte frumoase Groeninge găzduiește o colecție impresionantă de picturi și sculpturi renascentiste și baroce. Se spune că cea mai frumoasă dantelă se poate cumpăra din Bruges, așa că vizitarea Muzeului Dantelei este obligatorie.

Morile de Vânt realizate în urmă cu câteva sute de ani pe o colină pitorească la marginea orașului sunt considerate simbol al orașului vechi. Astăzi au rămas patru, iar una încă funcționează.

Bruges este supranumit „Veneția Belgiei” pentru că orașul a fost realizat pe canale, iar un bun prilej pentru a vedea acest veritabil muzeu în aer liber poate fi o plimbare cu gondola pe Canalul Rozenhoedkaai, Groenerei și Dijver, cele mai cunoscute dintre ele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite