Tichet de vacanță. Dubai, destinația recordurilor

1 martie 2018, 10:13

Scăldat de soare tot timpul anului și definit prin superlativele cu care se mândrește, Dubai rămâne o destinație cu o cultură arabă fascinantă. Excelează în domeniul arhitecturii: aici găsim de la cea mai dezvoltată linie de metrou computerizată, cea mai înaltă clădire din lume, singurul hotel declarat de 7 stele și până la insula artificială cu formă de palmier, unică pe mapamond.

Împătimiții cumpărăturilor vor găsi cele mai multe mall-uri pe kilometru pătrat, pentru că aici a fost practic inventat celebrul „Festival al Shopping-ului”. Iar în Mall of the Emirates se găsește cea mai mare pârtie de ski acoperită din Orientul Mijlociu.

Simbolul locului este Burj Khalifa, o clădire cu formă de săgeată cu cel mai înalt punct de observație situat la etajul 125 la care se poate ajunge cu cel mai rapid lift. De sus se admiră și incredibilul „Spectacol al Fântânilor Dansatoare” – care aruncă jeturi de apă până la înălțimea de 140 de metri pe ritmurile unor piese celebre.

Singurul hotel declarat de 7 stele din lume – Burj Al Arab, este și cel mai scump și are forma unei vele. Interiorul grandios este placat cu foițe de aur de 24 de karate, iar decorațiunile includ, printre altele, diamante, pietre prețioase sau cristale de Bohemia. Printre superlativele construcției se numără cel mai scump apartament și restaurant, cel mai înalt teren de tenis și cel mai mare atrium cu impozante coloane placate cu aur.

Cea mai mare structură plutitoare locuită se găsește tot aici. Dubai Marina este scăldată de apele Golfului Persic și împrejmuită de 200 de zgârie-nori și clădiri de birouri cu arhitetcură SF, fiind de altfel și cea mai scumpă și vibrantă zonă din oraș.

Una dintre cele mai faimoase plaje se află în fața hotelului Atlantis, pe cea mai mare insulă artificială, The Palm Jumeirah. Una dintre cele mai noi atracții ale Dubaiului este Miracle Garden, cea mai mare grădină cu flori din lume, unde vă puteți plimba pe lângă zeci de construcții simbol din Emirate realizate integral din mii de panseluțe și mușcate.

Sejur Dubai

– de la 617 euro/persoană

– 7 nopți cazare cu mic dejun

–  avion, transfer, asistență turistică

Dubai și-a păstrat destul de bine caracterul beduin, ce poate fi observat în partea veche a orașului. În Cartierul Bastakiya se găsesc casele galbene cu turnuri ale foștilor căutători de perle, morile de vânt și bazarurile de aur și pietele de mirodenii. În incinta Fortului Al Fahidi se află Muzeul Dubai, unde se găsesc simboluri din istoria Emiratului. În apropiere se află Marea Moschee, una dintre cele mai importante din Emiratele Arabe Unite și singura din Dubai care poate fi vizitată de turiști.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite