Tichet de vacanță. Polinezia franceză, cel mai frumos loc de pe pământ
22 Iunie 2017, 12:21 (actualizat 22 Iunie 2017, 13:29)
(actualizat 22 Iunie 2017, 13:29) | Știrile TVR

Sute de atoli şi insule vulcanice presărate în estul Pacificului de Sud compun una dintre cele mai frumoase destinaţii de pe glob - Polinezia Franceză, numită şi "ţara de peste mări". Eugen Rusu vă invită într-o destinaţie exclusivistă.

Insulele vulcanice sunt divizate în 5 arhipelaguri - Insulele Societăţii, Marchize, Australe, Gambier şi Tuamotu, cu vegetaţie tropicală magnifică.

Arhipelagul Societăţii este cel mai vizitat; acolo se întind ca nişte panglici insulele Tahiti, Bora-Bora, Moorea şi Raiatea.

În Tahiti, cea mai mare insulă, se află capitala statului, Papeete, centrul economic, administrativ şi turistic al Arhipelagului. Aici se găsesc unele dintre cele mai luxoase lanţuri hoteliere din lume, bungalow-uri exclusiviste agăţate deasupra apelor şi restaurante scufundate în ocean. Muzeul Insulelor cuprinde expoziţii de obiecte, hărţi şi cărţi vechi care descriu întreagă istorie a locului. La fel de important este Muzeul Gauguin, unde pot fi admirate operele de artă ale celebrului pictor. Tot aici se pot vizita Grădinile Botanice Harrison Smith sau Lagunariul, care prezintă tărâmul subacvatic.

În cele două golfuri ale insulei Moorea, Cook şi Opunohu, se practică surf, scuba-diving şi plimbări cu barca. Muntele Tohivea are trasee amenajate pentru biciclete montane, plantaţii de ananas, păduri de portocali sălbatici şi plantaţii de vanilie, considerată cea mai bună din lume. Tot aici se găsesc perlele negre, cele mai scumpe şi mai rare din lume.
Cea mai frumoasă insulă de pe pământ, Bora Bora, este visul oricărui călător. Paradisul de 24 km pătraţi este dominat de Vârfurile Otemanu şi Pahia, care asigura vegetaţia tropicală a locului. Bora Bora este înconjurată de o barieră uriaşă de corali, care formează un golf cu cele mai calme şi calde ape turcoaz.
De-a lungul golfului se întind plaje albe, cu vegetaţie luxuriantă, păduri de palmieri, ananas şi arbori uriaşi. Cea mai spectaculoasă plajă, Matira Beach, se întinde de-a lungul golfului cu Grădini de Corali ce adăpostesc mozaicuri de peşti multicolori, pisici de mare şi vulpi de mare.

Sejur Polinezia Franceză - Bora Bora
de la 5999 euro/persoană
10 nopţi cazare cu mic dejun, hoteluri 4*/5*
avion, taxe aeroport, tururi şi transferuri, ghid

În Nuku Hiva din Insulele Marchize se află a treia cea mai înaltă cascadă din lume, Cascada din Valea Hakaui, una dintre cele mai spectaculoase plaje cu nisip negru şi peşteri subacvatice. Pe Insula Hiva Oa zburdă în tihnă aproape 500 de cai sălbatici şi sunt înmormântaţi Paul Gauguin şi Jacques Brel. Arhipelagul Tuamotu, format din 70 de atoli de corali, este cel mai mare lanţ de acest fel din lume.