Tichet de vacanță. Toscana, locul Renașterii

29 noiembrie 2018, 09:56

Așezată în inima Italiei și străbătută de fluviul Arno, Toscana se mândrește cu băi termale, plaje sălbatice, dealuri fertile, livezi de lămâi și portocali și parcuri naturale.

Capitala Toscanei este Florența. Aici, toate drumurile duc spre Piazza dell Duomo, dominată de Basilica di Santa Maria del Fiore.

Duomo di Firenze este renumit pentru interiorul pictat de Filippo Brunelleschi, iar de aici puteți vedea priveliști spectaculoase asupra orașului. Campanilie di Giotto este cunoscut pentru mozaicul din marmură verde și roșie și arhitectura gotică florentină.

În Piazza della Signoria se află Palazzo Vecchio, bijuterie a stilului renascentist, cu interioare decorate cu fresce și marmură de Carrara, ce adăpostește artefacte importante și picturi semnate de marii artiști italieni. Iar în Galeriile Ufizzi se poate admira cea mai mare colecție de artă renascentistă. Bazilica Santa Croce este o capodoperă a marelui Giotto ce adăpostește osemintele a peste 250 de personalități, printre care Michelangelo și Machiaveli.

Pisa este al doilea oraș vizitat din Toscana, datorită uneia dintre cele mai prestigioase Universități din Europa, ce găzduiește peste 60.000 de studenți.

Simbolul Pisei este Campo dei Miracoli unde se află Turnul Înclinat. Acesta a fost restaurant ultima data în 2008 când au fost scoase cele 7 clopote și mai multe tone de pământ pentru a-i opri înclinarea. Cel mai bun exemplu de artă romanică din Pisa este Domul Santa Maria Assunta, aflat la mică distanță de Baptisteriul Sfântul Ioan, edificiu în stil gotic.

Siena adăpostește o serie de bijuterii medievale și se laudă cu o gastronomie unică. În Piazza del Campo, una dintre cele mai mari piețe medievale din lume, se află Catedrala, o capodoperă a arhitecturii romano-gotice, cu o fațadă în alb și negru, la care a lucrat Michelangelo. În spatele domului se află Baptisteriul, unul dintre cele mai importante situri religioase din Siena.

Lucca și-a păstrat aerul medieval datorita zidurilor de apărare denumite baluardi. Aici se gasesc Domul San Martino, Torre Guinigi, Piazza dell’ Anfiteatro, Piazza Napoleone sau Biserica San Michele in Foro. La mică distanță, se afla Montecatini Terme care a devenit în timp statiunea preferata a nobililor italieni datorita izvoarelor cu ape termale.

Toscana este și o destinație ideală pentru plajă. Costa degli Etruschi este cea mai populară parte de litoral a regiunii, ce începe din Livorno și se întinde până la Piombino, loc de unde va puteți îmbarca pe ferryboat până la Insula Elba.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite