Tichet de vacanță: Dublin, orașul lui Oscar Wilde și al berii Guinness

25 ianuarie 2018, 08:46

Dublin este cel mai mare oraș și capitală Irlandei. Este o destinație fascinantă, care adună în fiecare an mii de vizitatori ce vor să descopere orașul lui Oscar Wilde și al berii Guinness.

În Dublin se găsește și una dintre cele mai mari Biblioteci din lume, desprinsă parcă din filmele cu Harry Potter.

Catedrala Saint Patrick este cel mai impresionant monument medieval și cea mai mare biserica din Irlanda. Edificiul din piatră cu influențe georgiene l-a inspirat pe Jonathan Swift să scrie „Călătoriile lui Gulliver”, în perioada când era decanul Catedralei.

Un alt edificiu de cult important este Christ Church, exemplu de arhitectură georgiana influențată de simbolurile victoriene. Este renumit pentru cripta care adăpostește monumente religioase și cele mai vechi sculpturi irlandeze.

Castelul aflat pe ruinele unei cetăți vikinge impresionează cu turnurile fortificate și zidurile de apărare din piatră. A servit de-a lungul timpului că reședința a viceregilor englezi, închisoare, trezorerie, iar astăzi este o locație pentru evenimentele prezidențiale.

Un alt castel interesant este Rathfarnham, declarat monument național.

Colegiul Trinity este cea mai veche Universitate din Irlanda. Este celebra pentru Biblioteca de Cercetare, o capodoperă arhitecturală medievală ce găzduiește 5 milioane de volume de manuscrise, cărți și hărți colectate în 400 de ani de cercetare academică și științifică.

Dublin are o mulțime de muzee prestigioase și galerii de artă precum Muzeul Irlandez de Artă Modernă sau Galeria Națională Irlandeză. Această deține o colecție impresionantă de picturi irlandeze, italiene și olandeze, inclusiv tablouri semnate de Picasso, alături de o vastă colecție de fotografii. Nu trebuie ratate nici Biblioteca Centrală Catolică sau Arhivă de Muzică tradițională Irlandeză.

Casă Memorială Oscar Wilde este locul în care a copilărit scriitorul, astăzi un muzeu de artă cu mobilier de epocă, decorațiuni în stil georgian irlandez și tablouri interesante. În Dublin puteți descoperi și celebra fabrică de bere fondată de Arthur Guinness în anul 1759. Într-o scurtă vizită la muzeul Guinness, veți parcurge peste 250 de ani de istorie, datorită colecțiilor vaste de obiecte folosite de-a lungul timpului pentru realizarea acestui sortiment de bere imperial. Iar pentru toate acestea, mă declar pierdut în vacanță.

City break Dublin: de la 315 euro/persoană, 3 nopți cazare cu mic dejun, avion, transfer, hotel 3 stele

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite