TIFF 2020: Cine-concert la Castelul Banffy. Maestru incontestabil al improvizației, Jean-François Zygel a acompaniat, live, „Faust”

2 august 2020, 14:01

Un nume sonor în muzică clasică, un maestru incontestabil al improvizației, Jean-François Zygel a acompaniat live Faust, capodoperă lui Friedrich Murnau (citim Murnau). De dată această, inspirația a venit și din atmosfera din Castelul Bánffy.

Recunoscut pe plan internațional drept unul dintre cei mai buni artiști care acompaniază live filmele mute, Zygel a inițiat în 2002 cursurile de improvizație la pian la Conservatorul din Paris. Cu umor și pasiune, Zygel a popularizat muzică simfonică în emisiuni radio și TV din Franța și a colaborat cu nume precum Ibrahim Maalouf, Bobby McFerrin, Sly Johnson. Weekend la castel continuă astăzi cu un documentar despre Bruce Lee lansat anul acesta la Sundance, Be Water. Apoi, filmul Le choc du futur, semnat de Marc Collin, co-fondatorul trupei „Nouvelle Vague”, încheie săptămâna cu o incursiune în începuturile muzicii electronice din anii ’70.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite