Timișoara, Capitală Culturală Europeană | O uriașă grădină verticală se va ridica în Piața Victoriei și va găzdui activități culturale
30 Ianuarie 2023, 17:53 (actualizat 31 Ianuarie 2023, 00:17)
(actualizat 31 Ianuarie 2023, 00:17) | Știrile TVR

În centrul Timișoarei a început montarea unei grădini verticale de 26 de metri înălțime și care va avea peste 1.300 de plante. Iniţiatorii proiectului vor sa le ofere trecătorilor şansa să privească Piața Victoriei dintr-o nouă perspectivă. Grădina va fi gata pentru momentul în care Timișoara va deveni oficial Capitală Culturală Europeană.

"Pepiniera - 1306 plante pentru Timișoara" este o construcție metalică amplă, modulară, de unde oamenii vor putea privi de sus Piața Victoriei.

Grădina va avea 5 etaje și fiecare va spune o poveste diferită a orașului și va găzdui activități culturale.

Tot anul vor fi aduse plante, iar pepiniera va fi iluminată noaptea.

Ridicarea structurii a stârnit deja curiozitatea trecătorilor.

Pepiniera va fi unul dintre multele punctele de atracție atunci când Timișoara va deveni oficial capitală culturală europeană.

Vor fi peste 1000 de evenimente culturale. Cele mai așteptate sunt expoziția Brâncuși, care va fi deschisă în septembrie și octombrie, dar și piesa de teatru în care va juca actorul american John Malkovich, programată pentru 23 iulie, la Teatrul Național Mihai Eminescu.