Timișoara, refugiu pentru migranți. Un hotel a fost amendat pentru că a cazat refugiați
07 Septembrie 2017, 21:54 (actualizat 08 Septembrie 2017, 10:30)
(actualizat 08 Septembrie 2017, 10:30) | Știrile TVR

Tot mai multe grupuri de migranţi se strecoară ilegal în România şi ajung în Timişoara unde caută o călăuză care să îi ducă mai departe spre Europa de Vest. Unii sunt prinşi la frontieră, alţii, în oraş.

30 de migranți au fost descoperiți la un hotel din Timișoara, pe Calea Dorobanților. Sunt cetățeni irakieni care au şi cerut azil în România.

Au plecat însă din centrele pentru migranţi şi căutau soluţii pentru a trece frontiera spre vest.

Patronul hotelului a fost amendat de ISU cu aproape 20 de mii de lei. Una dintre amenzi este pentru că i-a cazat pe migranți, deși nu avea voie.

Joi seara au mai fost găsiți alți trei migranți în Parcul Botanic din Timişoara. Acest parc aflat în centrul orașului a devenit un loc preferat de transfugi. Este destul de mare şi singurul fără iluminat public. Autorităţile sunt îngrijorate de numărul mare de migraţi care forţează graniţa dar şi de faptul că ei reuşesc să ajungă în centrul Timişoarei.

400 de migranţi au fost prinşi de la începutul lunii august până acum de poliţişti, poliţiştii locali şi jandarmii din Timiş. De la începutul anului, în Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, au fost reținuți peste 1200 de refugiați care încercau să treacă frontiera de vest a ţării.