Timișoara: Reguli noi la Maternitatea Odobescu, după ce au fost confirmate 25 de cazuri de COVID-19
06 Aprilie 2020, 08:57
(actualizat 06 Aprilie 2020, 09:04)

La maternitatea Odobescu din Timișoara au fost confirmate 25 de cazuri de COVID-19. Este vorba despre 13 cadre medicale, 11 lăuze şi o femeie gravidă. Drept urmare, aici au fost luate mai multe măsuri de protecție în această perioadă.

DSPJ Timiș a recomandat unității medicale restrângerea activității astfel încât să fie asigurate doar urgențele, dar și externarea pacienților a căror stare de sănătate permite acest lucru, în urmă unei evaluări individuale.

Matrnitatea trebuie să fie dezinfectată, iar turele personalului să fie organizate în așa fel încât să se minimizeze transmiterea infecțiilor.

De asemeena, personalul medical și auxiliar care a aluta contact direct cu un caz confirmat a fost izolat timp de 14 zile.

Maternitatea Odobescu din Timișoara a fost închisă în momentul confirmării primelor cazuri de infectare în rândul cadrelor medicale. S-a trecut la dezinfectarea spațiilor și testarea tuturor cadrelor medicale și pacientelor.

La două zile după această decizie, însă, maternitatea a fost redeschisă. Rezultatele testelor indică 25 de cazuri, potrivit DSP Timiș. Mămicile infectate au fost transferate la Maternitatea Bega, dedicată îngrijirii celor cu COVID 19.