Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, un proiect controversat. Intelectualii solicită să fie implicați

23 februarie 2018, 16:57

Intelectuali de prestigiu din Timițoara susţin că au colaborat foarte bine cu Asociația condusă de Simona Neumann până în momentul când orașul  a

câştigat titulatura de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021. Acum, când ideile trebuie puse în practică, oamenii de cultură susțin că sunt dați la o parte, în ciuda numeroaselor inițiative și dezbateri la care au participat.

Nu banii sunt problema, atrag atenția personalitățile culturale , dispuse chiar să facă voluntariat pentru acest proiect. Îi nemulțumește în schimb atitudinea actualului director executiv al instituției. Sunt voci care îi cer chiar demisia Simonei Neumann.

Deja  Ioan Holender, fost director al Operei din Viena şi preşedinte onorific al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală s-a retras din această funcție.

Simona Neumann respinge toate acuzațiile afirmând că  își dorește ca discuțiile să continue, doar că  intelectualii trebuie să aibă puțină răbdare pentru că perioada de execuție a proiectelor încă nu a început.

Desemnarea Timișoarei drept Capitală Culturală este o șansă pentru oraș de a se schimba și moderniza, de a atrage fonduri și de a a-și dezvolta infrastructura culturală, de a crește oferta culturală și turismul, de a-și spori renumele și vizibilitatea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite