Timișoara ar putea pierde finanțarea și titlul de capitală culturală europeană

6 iulie 2020, 07:22

După multe amânări, consiliul director al asociației a reușit să se întrunească pentru a discuta și aprobă un nou statut. În cadrul ședinței, primarul Nicolae Robu a prezentat mai multe schimbări cu privire la viitorul proiectului.

Mai mulți membri ai consiliului au solicitat dezbateri despre acest nou statut, însă tensiunile au degenerat, edilul a plecat din ședință și a anunțat apoi că municipalitatea se retrage din asociație, lucru care ar pune în pericol finanțarea acesteia și ar duce la dizolvarea ei. Mai mult decât atât, Nicolae Robu a declarat apoi că Primăria va prelua întreaga organizare a asociației, într-o nouă formulă. Binențeles, lucrurile sunt mai complicate. Decizia trebuie luată în consiliul local, iar Ministerul Culturii este și el implicat în proiect.

Cert este că toate aceste tensiuni, nemulțumiri și neînțelegeri nu fac decât să pună și mai mult în pericol titlul de capitală cultural europeană și afectează imaginea orașului, atât în țară, cât și în străînătate. Fostul director al Operei de Stat din Viena, Ioan Holender, întrebat de ziariștii austrieci despre scandalurile pe această temă, a declarat că este revoltat și decepționat că Timișoara este văzută acum mai rău decât era înainte. Rămâne de văzut care va fi destinul acestui proiect, care va fi amânat pentru anul 2022 sau 2023 – la recomandarea Comisiei Europene, având în vedere dificultățile generate de pandemie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă