TIMIȘOARA, CAPITALĂ multiCULTURALĂ EUROPEANĂ| Despre multietnicitate ca o resursă economică, socială și culturală, duminică, ora 11.00, la Info Etnic
24 Februarie 2023, 14:56 (actualizat 24 Februarie 2023, 14:58)
(actualizat 24 Februarie 2023, 14:58) | Știrile TVR

Săptămâna aceasta, Timișoara a devenit unul dintre centrele culturale ale Europei. Un oraș întotdeauna special, “altfel”, cum le place să se descrie, aflat în Banatul atât de divers etnic, Timișoara a devenit Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

Cosmopolită și efervescentă, Timișoara este casă pentru un amestec etnic uluitor, români, germani, maghiari, evrei, sârbi, bulgari, slovaci, croaţi, cehi, sloveni, polonezi. Și, firesc, această multiculturalitate se reflectă în programul acestui an.

Despre toate acestea discutăm duminică la #InfoEtnic. Invitați în dialog alături de gazdele emisiunii, Teodora Drăgoi și Borislav Velimirovici, sunt: Dominic Fritz, primarul Timișoarei, Andras Demeter, secretar de stat, Ministerul Culturii, Cristi Vicol, scriitor, membru Remix ID, Mimo Obradov, scriitor și jurnalist TVR Timișoara și, în direct, de la retrospectiva Victor Brauner “Invenție și magie”, va fi colegul nostru, Daniel Spătaru, jurnalist TVR care va aminti câteva din cele peste 130 de evenimente care au avut loc în săptămâna deschiderii oficiale a programului “Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.”

Despre multietnicitate ca o resursă economică, socială și culturală, aflați duminică 26 februarie, de la ora 11.00, la #InfoEtnic, în direct pe TVR INFO, TVR+ și pe pagina Alte Minortități.