Timișoara: Începe construcția celui de-al treilea spital de campanie din țară
21 Aprilie 2020, 08:12
(actualizat 21 Aprilie 2020, 09:23)

La Timişoara, începe construcţia celui de-al treilea spital de campanie din România. Spitalul va fi ridicat pe terenul unui stadion. Aici ar urma să fie aduse cazurile ușoare de COVID-19.

În urma unor discuții pe care prefectul județului Timiș, doamna Liliana Oneț, le-a avut zilele trecute cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, se pregătește instalarea unui spital militar de campanie la Timișoara. După analizarea mai multor locații, cel mai probabil acesta va fi instalat pe stadionul CFR din Timișoara.

Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament de la Timișoara va avea rolul de a trata cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19 pentru județul Timiș și zona de vest și va asigura decongestionarea altor unități medicale din zona de vest. Unitatea mobilă va avea și o tabără de carantinare, cu o zonă de izolare și triaj pentru cazurile asimptomatice.

În zilele următoare, MApN va oferi mai multe detalii legate de modul de funcționare al spitalului mobil.

„Avem spitale de campanie. Vom mai face două. Este unul la Bacău, altul va fi în zona Timișoarei, făcut de MApN. Căutăm spații pentru a relaxa spitalele Fază 1, Fază 2 și Suport, prin trecerea cazurilor ușoare și medii și în aceste spitale de campanie”, a spus Nelu Tătaru.