Timișoara: Secții închise la un centru de tratare a cancerului
01 August 2020, 12:28
(actualizat 01 August 2020, 13:29)

Focarul de COVID-19 de la centrul de tratare a cancerului din Timișoara se extinde. Alte trei cadre medicale au fost testate pozitiv. În total numărul acestora a ajuns la 12. Direcția de Sănătate Publică Timiș a decis sistarea activității în două dintre secțiile clinicii.

Potrivit deciziei DSP Timiș, până miercuri, 5 august, în secțiile de Hematologie și Oncologie Medicală de la centrul de tratare a cancerului nu se vor putea face tratamente. Toți pacienții au fost reprogramati.

În cele două secții se va face dezinfectie totală. Pe de altă parte, a fost redusă activitatea și în ambulatoriul de specialitate. Laboratorul de Radioterapie și Secția de Îngrijiri Paleative își continuă activitatea cu respectarea măsurilor de protecție.

Focarul de la clinică de tratare a cancerului a fost descoperit în această săptămâna, în urmă depistării cu COVID-19 a unei paciente.

Ulterior, conducerea centrului a decis testarea tuturor angajaților, iar până în prezent 12 persoane au fost confirmați cu noul coronavirus. Pe lângă focarul de la clinică de tratare a cancerului, DSP Timiș mai are în monitorizare încă 9 focare de COVID-19 în tot județul.