Timișoara: Spitalul militar de campanie, ocupat în întregime de bolnavii cu COVID-19, nu are suficient personal medical
28 Iulie 2020, 07:49
(actualizat 28 Iulie 2020, 09:02)

Spitalul militar de campanie din Timișoara este plin, după doar câteva zile de când a devenit funcțional. În acest moment sunt internați pacienți cu forme ușoare și medii de COVID 19. Marea problemă o reprezintă însă în acest moment lipsa de personal.

Spitalul de campanie are în total 50 de paturi și s-a umplut în cinci zile de la deschidere. Dintre aceste 50 de locuri, 40 sunt pentru internarea pacienților, iar 10 pentru izolare.

Prin urmare, se dorește extinderea acestuia și va fi suplimentat numărul de paturi, însă problema nu este numărul pde paturi, ci personalul insuficient care să aibă grijă de pacienți. Se caută soluții împreună cu conducerea DSP.

Se fac eforturi foarte mari pentru a fi găsit personal, potrivit reprezentanților spitalului militar. Deocamdată există confirmarea că se vor alătură echipei de aici 4 medici - 2 pentru AȚI și 2 la medicină internă, dar mai este mare nevoie și de asistenți.

În tot acest timp, numărul cazurilor crește tot mai mult de la o zi la altă, avem înregistrate până acum în județ și 9 focare de îmbolnăvire cu COVID19, cel mai mare dintre ele la unul dintre cei mai mari procesatori de carne de porc din țară - 142 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul angajaților.

Un alt focar, în orașul Făget, care a și intrat în carantină de duminică seară, după 47 de cazuri, iar unele s-au înregistrat la spitale de stat și unul privat din Timișoara și din județ.