Timişoara, Capitală culturală europeană în 2023. Turiştii sunt aşteptaţi cu prima hartă turistică a judeţului
14 August 2022, 13:01 (actualizat 14 August 2022, 13:49)
(actualizat 14 August 2022, 13:49) | Știrile TVR

Turişti din ţară şi din străinătate sunt aşteptaţi să descopere Timişoara, viitoarea Capitală culturală europeană din 2023. Pentru a-i atrage în număr cât mai mare, dar şi pentru a-i ajuta să se orienteze cât mai uşor, a fost realizată în premieră o hartă turistică a judeţului Timiş. Aceasta cuprinde trasee complete şi atracţii de toate genurile, de la cultură şi gastronomie, până la aventură în mijlocul naturii.

10 mii de hărţi pline de informaţii utile aşteaptă să ajungă la turiştii care vin să viziteze Timişoara.

Pentru o experienţă completă, turiştii trebuie să afle şi despre restul obiectivelor sau posibilităţilor de recreere din judeţ, indiferent de anotimp. Harta, lansată atât în format printat cât şi digital, cuprinde şapte trasee complexe, în care se poate regăsi orice turist - de la bisericile de lemn din Ţara Făgetului, la plimbări pe lacul Surduc, drumeţii în natură, puncte de interes gastronomic sau parcuri de aventură.

Asociaţia de dezvoltare şi promovare a turismului a creat în ultimii ani şi un program dedicat zonelor turistice total necunoscute.

Banat Brunch a dezvăluit participanţilor pitorescul judeţului dar mai ales cultura gastronomică a locului.

Platforma online a hărţii turistice a judeţului Timiş va fi actualizată în permanenţă astfel încât să fie dezvoltate cât mai multe trasee.