TINEREȚE LA PENSIE | Campioni la tricolor, maratoniștii veterani vor da onorul României, de Ziua Naţională

23 noiembrie 2022, 20:29

Drapelul României ține pasul cu viteza de neoprit a colonelului în rezervă Ilie Roșu. La 62 de ani are la activ câteva sute de maratoane. Unul dintre evenimentele sale de suflet, pe care îl și organizează, este Maratonul Mărășești. Alergarea pe distanțe lungi face parte din viața lui încă de pe când avea 48 de ani. Cele trei steaguri, pe care ni le prezintă, i-au fost mereu alături.

Hiroko Ogawa s-a născut în Japonia, dar de 15 ani trăiește în România. Pentru ea, alergarea e un mod de viață, după ce a participat la 240 de maratoane în toată lumea. Este pensionară, dar mentalitatea țării din care provine oferă altă perspectivă trecerii de la statutul de salariat, la cel de pensionar.

Ideea lui Hiroko e susținută de prietena sa, Ana Ghirgoiaş, care a început să participe la maratoane abia din 2016, după ce a ieșit la pensie. Apartenența la comunitatea pasionaților de sport e mai prețioasă decât medaliile în sine.

Există și un alt beneficiu, deloc de neglijat, pe care îl evidențiază Titu Mateiaș. Are 74 de ani, iar de cinci ani, de când aproape zilnic își îmbarcă ținuta de sport, a dus la bun sfârșit 100 de maratoane, și în București, și în țară.

A trecut linia de finish și un veteran al simțului umorului, inginerul chimist și cercetătorul Mircea Lupeș. La 81 de ani, el ține să ne transmită și sfaturi de viață.

Se mizează pe participarea a cel puțin 700 de oameni la Maratonul de 1 Decembrie, care se va desfășura în parcul IOR din Capitală.

Numărul mare nu mai reprezintă o surpriză pentru Victor Vlad, implicat în programul Educație prin Mișcare, al Primăriei Sectorului 3. Însă chiar dacă e vorba de curse ale amatorilor de sport, antrenamentele premergătoare unui asemenea eveniment, cum e și cel de Ziua Națională, au rigoarea lor.

Maratonul de 1 Decembrie se află deja la a 12-a ediție.

Citește și:

Vasile Șerban, campion la culturism la 72 de ani, a câștigat mai multe concursuri

Lecție de gastronomie străveche de la veteranele din Luciu, Ialomița

Maria Bordea, cel mai longeviv cabanier din România, își face meseria în Cabana Diham și azi, la 80 de ani

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă